O nama

Misija

Ponuda saradnje malim, srednjim i velikim kompanijama koja pruža finansijsku uštedu, uz odličan kvalitet proizvoda i usluga, koje kreiraju osobe sa invaliditetom.

Vizija

Da postanemo sinonim za društveno odgovoran brend u Srbiji, poznat po svom širokom dijapazonu proizvoda, uz moto: “Jedan dobavljač je dovoljan”.

Cilj

Saradnja sa poslodavcima na tržištu Srbije i šire, radi regulisanja zakonske obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom uz značajno smanjenje troškova.

Misija
Vizija
Cilj

Vrednosti

Jednakost

Svi smo jednaki, koliko god bili različiti. Jednake mogućnosti za sve su ključ komplementarnog tima.

Podrška

Svaki zaposleni radi i funkcioniše na svoj način. U različitim momentima, svakome od nas je potrebna dodatna energija, motivacija i podrška koja će nas podsetiti na smisao onoga što svakodnevno obavljamo kroz radne zadatke i nakon toga. Tu smo da se razumemo.

Društvena odgovornost

Želimo da budemo primer dobre prakse i da se naš glas čuje daleko. Radimo tako da proširujemo svest u našoj zajednici o važnosti potrebe da budemo društveno odgovorni, da smanjimo predrasude i promovišemo iste mogućnosti za sve.

Fleksibilnost

Znamo da slušamo naše kupce, a ne samo da ih čujemo. Nastojimo da razumemo i izađemo u susret njihovim potrebama i da se posvetimo i učinimo naše proizvode što prilagodljivijim i fleksibilnijim. Zajedno stvaramo otvorena i istinska partnerstva. To otvara put jedinstvenim rešenjima koja nam omogućavaju da odgovorimo na naše izazove.

Kontinuirano zalaganje

Imamo želju za učenjem novih veština i znanja. Svesni smo da su inovacije i inovativna kultura ključni faktori uspeha. Zato vredno radimo na prihvatanju novih izazova i usavršavanju naših veština.

Održavanje obećanja

Poštujemo ugovorene rokove isporuke. Isporuka proizvoda i usluga su za nas posebna vrednost. Kupci uvek mogu da se oslone na našu pouzdanost i savesnost. Ispunjeno obećanje je veoma cenjeno na tržištu.


SDPS d.o.o. je preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom sa sedištem u Beogradu. Osnovano je 2015. godine.

Bavimo se proizvodnjom i pružanjem usluga na čijem razvoju kontinuirano radimo. Na samom početku smo se opredelili za pružanje kancelarijskih usluga i proizvodnju kesa od polietilena, sa samo 7 zaposlenih.
Već 2017. godine, firma počinje da raste na svim poljima.
Iste godine smo proširili ponudu usluga na grafički dizajn, pripremu za štampu, štampanje i proizvodnju termo rolni. Pored proširenja asortimana, proširili smo i naš vredni tim, kao i mrežu klijenata i poslodavaca, među kojima se nalaze vodeće domaće i strane kompanije sa kojima imamo odličnu saradnju.

U međuvremenu smo kompletirali ponudu usluga za prepakivanje i štampanje proizvoda od tekstila, a odnedavno smo u svoju ponudu uvrstili izradu i održavanje web sajtova (internet prezentacija).
Vrednim radom i zapošljavanjem pravih ljudi, iskoristili smo poslovne mogućnosti koje su nam dolazile u susret, tako da se naš asortiman proizvoda i usluga proširio na proizvodnju streč folije, hemije i papirne galanterije i usluge štampanja kancelarijskog materijala.
Sticanjem statusa JPOA, kreirali smo Trening centar za unapređenje poslovnih veština, koji ima za cilj da pruži znanja koja će obezbediti napredak u karijeri, kroz različite kurseve i obuke.

Kroz kvalitet usluga i proizvoda koje nudimo, firma je pokazala da je moguće da dostigne veliki rast i ekspanziju tokom kratkog vremenskog perioda. Do sada smo uspeli da obezbedimo svu neophodnu opremu koja nam je potrebna za kvalitetnu proizvodnju, kao i da našim zaposlenima omogućimo savremene uslove za rad i produktivnost.

Danas, naš tim čine 40 zaposlenih, od kojih su 80% osobe sa invaliditetom.

Pored svega toga sarađujemo sa nekoliko renomiranih firmi u Srbiji, koje se takodje bave proizvodnjom kesa i štampom, i sa kojima kroz poslovno – tehničku saradnju i zakup dela proizvodnih kapaciteta uspevamo da ispoštujemo sve preuzete obaveze, kao i da uskladimo svoje poslovanje sa zakonskom regulativom koja reguliše oblast zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Na taj način i našim kupcima omogućavamo da regulišu pomenutu obavezu i tako ostvare određene uštede u troškovima poslovanja.
Uz posvećenost kupcima, angažovanje za razvoj kvaliteta proizvoda i usluga, težimo da postanemo lider na tržištu Srbije i socijalnom preduzetništvu i nastavićemo da promovišemo socijalnu integraciju i da unapređujemo svoje sposobnosti kako bismo postali prepoznatljivi kao pouzdan dobavljač, sa ciljem da se stalno razvijamo.


Saradnja sa nama – Označava uštedu

Društveno odgovorno ponašanje je u središtu dugoročne strategije održivog razvoja naše firme.

Svesni smo svoje odgovornosti da kao privredni subjekat zapošljavamo oko 40 osoba iz kategorije teže zapošljivih, a nadamo se da će taj broj rasti u narednom periodu. Sa izuzetno razgranatom mrežom poslovnih partnera i drugih zainteresovanih strana, do sada smo pokazali da smo inovativni, uspešni i da neprestano težimo daljem razvoju jer:

  • ulažemo u znanje zaposlenih i usavršavanje njihovih veština,
  • smo svesni potrebe da obezbedimo kvalitetne uslove rada,
  • podstičemo kreativnost i inovativnost naših zaposlenih, koji mogu da daju značajan doprinos uspešnom razvoju kompanije i da budu nagrađeni za svoje dobre predloge, pronalaske i poboljšanja;
  • smo društveno odgovorna kompanija, koja sve vreme inspiriše i širi razvoj sredine u kojoj posluje;
  •  nudimo konkurentne uslove zapošljavanja, što na kraju dovodi do napredovanja u karijeri.

Mi smo poslodavac koji promoviše društvenu odgovornost kroz socijalnu inkluziju i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, pozivajući sve druge poslodavce da nam se priključe i ostvare uštedu u svom poslovanju.

U to ime pružamo svakom poslodavcu mogućnost i interes poslovne saradnje sa nama, a u skladu sa Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Navedeni Zakon obavezuje svakog poslodavca, da bez obzira na oblik vlasništva i svojine, na svakih 20 zaposlenih reguliše obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom na jedan od tri ponuđena načina:

  1. Zapošljavanjem osoba sa invaliditetom (što zbog prirode posla nije uvek izvodljivo)
  2. Uspostavljanjem poslovno-tehničke saradnje sa preduzećem kao što je naše, a pre svega realizacijom prometa u obračunskom periodu od godinu dana, u visini 20 prosečnih bruto ličnih dohodaka na nivou Republike Srbije za jednu osobu sa invaliditetom.
  3. Plaćanjem penala – mesečno plaćanje u iznosu polovine bruto ličnog dohotka u Republici Srbiji za jednu osobu sa invaliditetom

To u praksi znači da poslodavac koji ne zapošljava osobe sa invaliditetom u skladu sa članom 24. navedenog zakona, svoju zakonsku obavezu na mesečnom nivou izvršava uplatom penala za svaku osobu sa invaliditetom koju nije zaposlio, u iznosu od 50% prosečne zarade u Republici Srbiji po poslednje objavljenom podatku.

Sa druge strane, poslodavac, u skladu sa pomenutim zakonom može da izvrši obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i izvršenjem finansijske obaveze iz ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji sa preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje kao što je naše. Na taj način se poslodavac oslobadja obaveze  zapošljavanja jedne osobe sa invaliditetom, ali i obaveze plaćanja penala. To znači da ukoliko se poslodavac odluči da svoju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom izmiri ostvarivanjem prometa u određenom iznosu, kroz kupovinu proizvoda ili usluga po tržišnim cenama od preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kao što je SDPS, ostvaruje uštedu od cca 36%.


Rezervisana javna nabavka

Rezervisana javna nabavka je postupak javne nabavke u kom mogu da učestvuju samo ustanove, organizacije, udruženja ili privredni subjekti za radno osposobljavanje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, ako ta lica čine najmanje 50% zaposlenih, pri čemu svi učesnici u zajedničkoj ponudi i svi podizvođači moraju da budu iz navedene grupacije. (Zakon o javnim nabavkama Član 37)

SDPS d.o.o. kao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ima mogućnost da učestvuje u postupku rezervisane javne nabavke i time predstavi svoj asortiman proizvoda i usluga, koje mogu da budu od javnog značaja na tržištu.


Reference

Aroma marketi
Hleb i kifle Carnex
DM drogherie Medigroup
Skroz doobra pekara Sanioptik

Dokumenti